⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Rady a tipy

Víte, jak správně změřit prostor pro novou sedačku?

Koupě nové sedačky je vzrušující krok k vylepšení vašeho domova. Nicméně, než se pustíte do výběru ideálního modelu, je nezbytné přesně určit prostor, kam sedačku plánujete umístit. Správné měření vám ušetří čas, peníze a zklamání z nevhodného nákupu. Zde je jednoduchý průvodce krok za krokem, jak správně změřit prostor pro vaši novou sedačku:

 

1. Připravte si nástroje

 

2. Změřte dostupný prostor

Začněte měřením délky a šířky prostoru, kde chcete sedačku umístit. Zapište si tyto rozměry. Pokud máte omezený prostor, je důležité vědět, kolik místa máte k dispozici. Nezapomeňte změřit i výšku místnosti, zvláště pokud plánujete sedačku s vysokým opěradlem nebo poličkami nad sedačkou. Měřte prostor s ohledem na ostatní nábytek v místnosti. Ujistěte se, že mezi sedačkou a dalšími kusy nábytku zůstane dostatek místa pro pohodlný pohyb.

 

 

3. Zvažte doplňující faktory

Změřte šířku dveří a průchodů, kterými bude sedačka procházet při stěhování do místnosti. Ujistěte se, že sedačka projde bez problémů. Pokud plánujete umístit sedačku pod okno nebo vedle radiátoru, zvažte, jaký vliv to bude mít na využití a komfort.

 

4. Použijte maskovací pásku

Pokud si chcete lépe představit, jak bude sedačka v prostoru vypadat, použijte maskovací pásku k označení rozměrů sedačky přímo na podlaze. To vám pomůže vizualizovat její umístění a zkontrolovat, zda neblokuje průchody nebo nezabírá příliš mnoho místa.

 

5. Porovnejte s rozměry sedačky

Když máte změřený prostor, porovnejte své rozměry s rozměry sedačky, kterou plánujete koupit. Ujistěte se, že sedačka bude pasovat nejen do místnosti, ale také projde všemi dveřmi a průchody při stěhování.

 

6. Nezapomeňte na další funkce

Pokud si vyberete rozkládací sedačku nebo sedačku s úložným prostorem, zvažte, jak tyto funkce ovlivní její velikost a umístění v prostoru. Změřte, zda budete mít dostatek místa pro plné využití těchto funkcí.

zobrazit další články