⚠️ Důležité upozornění na falešné recenze a komentáře. Více zde →

+420 777 130 401 Po-Pá 9:00-16:00 (Pauza: 12:00 - 13:00)
Info
Obrázek kategorie
Inspirace

Nejoblíbenější látky sedacích souprav

Sedací soupravy nejsou jen praktickým prvkem našich domovů, ale také výrazným estetickým doplňkem, který ovlivňuje celkový dojem interiéru. Správný materiál může zásadně ovlivnit dojem celého interiéru a zajistit, že sedací souprava bude sloužit bez problémů po mnoho let. Podívejme se na několik oblíbených typů potahových látek, které jsou často volbou pro obývací místnosti.

 

 

Tilia

Látka Tilia je potahový materiál s příjemnou texturou, který vyzařuje teplo a pohodlí. Jeho hustý, měkký povrch vytváří paralelní pruhy o šířce cca 2,5 cm a vnáší do interiérů útulnou atmosféru. Díky své všestrannosti se perfektně hodí na sedačky, křesla, pohovky, židle, čela postele a také pro vytváření elegantních přehozů a polštářů. Odolnost proti oděru je 100 000 cyklů.

 

Monolith

Tkanina Monolith je ošetřena speciální ochrannou vrstvou, která vytváří hydrofobní povlak. Ten ji chrání před okamžitou absorpcí tekutiny, odpuzuje vodu a vytváří drobné kapičky na povrchu. Monolith, někdy též přirovnávaný k plyši, je odolný a péče o něj je opravdu snadná. K ošetření se používá pouze jemný hadřík nebo papírová utěrka, kterou setřete vzniklé kapky na povrchu látky. Odolnost proti oděru je 100 000 cyklů.

 

Riviera

Riviera je měkká hustá sametová potahová látka s mírným leskem. Má velmi dobrou odolnost proti oděru. Nejčastěji se používá na čalounění židlí, křesel, dekoračních polštářů, na výrobu závěsů. Odolnost proti oděru je 100 000 cyklů. Látka se velmi snadno čistí a je odolná. Lze čistit i ručně. Nejlépe mýdlem a vodou nebo jemným čisticím prostředkem na čalounění.

 

 

Berlin

Látka Berlin má hrubě tkanou melírovanou texturu a připomíná tzv. pytlovinu. Nejčastěji je využívaná při výrobě sedaček a pohovek. Vzniká propletením hrubých a tenkých nití. Odolnost proti oděru je 45 000 cyklů. Je barvostálá, odolná vůči dennímu světlu a při otření mokrým hadříkem nežmolkovatí.

 

Element

Látka Element je na dotek příjemná velurová látka se širokou škálou barev. Jeho originalitu podtrhuje nejednotné zbarvení s viditelným melanžovým stínováním. Sametová na dotek a extrémně jemná. Vyrobeno technologií WATER BLOCKED, rozlité tekutiny posbírá během pár sekund. Látka je navržena tak, aby byla vhodná pro domácnosti s domácími mazlíčky. To znamená, že je odolná proti poškrábání a oděru. Odolnost proti oděru je 50 000 cyklů.

zobrazit další články